De wens om twee handen vrij te hebben tijdens het schilderen

De woning moest aan de buitenkant weer eens geschilderd worden, zoals kozijnen, windveren en boeiplanken. Dit is een leuke schilderklus. Ik werk altijd van hoog naar laag, dus de windveren en de boeiplanken waren als eerste aan de beurt. Met het verfblik in de hand de ladder op en schilderen maar. Toch is het beklimmen van, en schilderen op een ladder wel een dingetje. Ik was steeds één hand kwijt voor het dragen van het verfblikje. Dit moet toch makkelijker kunnen, dacht ik. Al knutselend maakte ik twee haakjes aan een verfblik, twee oogjes aan een riem en het verfblik kon aan de riem hangen. Nu kon ik handsfree een ladder opklimmen en handsfree schilderen. Wat een genot, ik voelde mij veel veiliger en beweeglijker op de ladder. Zo is het idee van de Paintholder ontstaan.


Van ontwerp naar product

Samen met een kennis hebben we een ontwerp gemaakt en zijn er 12 prototypes ontwikkeld. Deze prototypes zijn door zowel hobbyschilders als ook professionele schilders getest. Naar aanleiding van hun feedback is het model voortdurend aangepast. Inmiddels zijn alle testers tevreden, en zijn we ontzettend trots op het eindproduct, de Paintholder.

Handsfree schilderen maakt het schilderen leuk

Het is voor mij nieuw om zelf een product te ontwikkelen en op de markt te brengen. Het liefst laat ik de Paintholder persoonlijk aan je zien, maar dat gaat meestal niet lukken Mijn ervaring is dat veel mensen eerst vrij sceptisch zijn. “Ik moet eerst maar eens zien of het wel werkt”, wordt er snel gezegd. Maar nadat de mensen het uitgeprobeerd hebben zijn ze meestal positief en vinden het een geweldig hulpmiddel bij het schilderen. Het is voor mij al een automatisme dat ik bij elke schilderklus de Paintholder gebruik. Ik hoef geen verfblik meer vast te houden en heb dus altijd een handje over! Samen met een clubje enthousiaste mensen hebben we gebrainstormd hoe we meer bekendheid aan de Paintholder kunnen geven. Hieruit is o.a. het geweldige filmpje van de Paintholder met de dinosaurussen ontstaan. Daarnaast is deze website ook een manier om mensen over de Paintholder te informeren.

Het allerleukste zou ik vinden dat alle mensen met plezier gaan schilderen en zonder angst op een trap of ladder staan.

Ik denk dat de Paintholder hier een steentje aan bij kan dragen.

Translate »